Czarny ekran - problem z kodekami
#1
Witam!
Mam pewien problem. Ostatnio miałem formatowany dysk w komputerze i usunął mi się Sony Vegas. Zainstalowałem Sony Vegas, kodeki i uruchomiłem SV. Niestety gdy wrzucam film na video track po prawej stronie na ekranie jest czarny ekran, tak samo jak odtworzę go w trimmer. Jest to zapewne wina kodeków. Przed formatem miałem zainstalowane kodeki: ffdshow, k-lite codec pack, xvid, huffyuv. I wtedy to jakoś działało.
[Obrazek: ekranp.jpg]
Mam pytanie czy działanie kodeków jakoś zależy od ich kolejności zainstalowania?
Jakich kodeków wy używacie i jak je instalujecie?
Czy po zainstalowaniu ffdshow trzeba zmieniać jakieś w nim ustawienia, czy tak go po prostu zostawić ze standardowymi ustawieniami?
Film jaki próbuję wstawić ma takie właściwości:
[Obrazek: wlas.jpg]
Wiem, że było kilka podobnych wątków ale nikt nie pisze o tym co zrobić kiedy na wet ffdshow nie działa.
Teraz wszystkie kodeki odinstalowałem, wyczyściłem ccleanerem i czekam na wasze propozycje? Pozdrawiam
#2
Czy ktoś potrafi mi pomóc?
#3
Jednak przy renderingu mam większy wybór formatów po zainstalowaniu kodeków ale niestety nadal w preview mam czarny ekran. Czego to może być wina?
[Obrazek: 34479676.jpg]
#4
Kiedy wrzuciłem film o formacie Xvid MPEG-4 już w preview miałem obraz. Czyli te filmy h264 nie chcą mi się odtworzyć, co muszę zmienić w ustawieniach kodeków aby mieć tam obraz?
#5
Już po problemie; wystarczyło zainstalować inną wersję Quick Time Player (7.1.6). Temat do zamknięcia!



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z Sony EX1 i kodekami.... Dantesol 2 1,098 04-23-2010, 11:27
Ostatni post: Dantesol
  Zamiast filmu czarny ekran Olsen 9 5,893 12-22-2009, 19:01
Ostatni post: Bunch

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości