Problem z maskowaniem
#1
Tak więc tego... Jest problem majstry :)
Opis jak wygląda mój problem w zdjęciu poniżej.

[Obrazek: maskowanie.th.jpg]

Nic dodać nic ująć, jaka jest tego przyczyna i jak zrobić żeby dobrze mi maskowało?
Odpowiedz
#2
Bywa tak (niestety) - ponieważ monitor jest dobrze wymaskowany, to problem prawdopodobnie leży w tym, że jako podkład w dialogu maski widzisz materiał przesunięty o 1 klatkę(lub półklatkę). Być może po wymaskowaniu wystarczy klatkę kluczową przesunąć o 1 klatkę do przodu lub do tyłu.
Ewentualnie możesz (z racji, że będziesz renderował z inną jakością) maskować od razu w docelowym trybie (np. good) mając podgląd na pełny obraz i na tym podglądzie opierać położenie punktów a nie na podkładce. Jak najbardziej ewidentny "babol" w SV.

Jest jeszcze jeden błąd, który ujawnia się przy zbyt dużym powiększeniu podkładu (przesuwa się kształt maski) - wtedy wystarczy zmniejszyć stopień powiększenia.
[Obrazek: i15.jpg]
Odpowiedz
#3
Dziwna sytuacja....

[Obrazek: maskowanie2.th.jpg]

Zmieniając tylko rodzaj podglądu zmienia się także maskowanie.
Odpowiedz
#4
Po pierwsze nie wiedziałem ze takie żeczy mozna robić w tym programie a podrobie to moze tylko jest wywołane podgladem jak masz wszystko dobrze zaznaczone to zapisz film w avi w dobrej jakości i napewno bedzie dobrze
Odpowiedz
#5
To normalne panie majster, wszystko jest tak jak być powinno. Pracuj na Best i nie będzie problemów.
Odpowiedz
#6
No dobra będę pracował na Best, ale wcześniej nie miałem takich sytuacji nawet jak na Preview działałem.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości