Nie odtwarza dźwięku.
#1
Witam, długo już pracuje w Sony Vegasie, ale nigdy nie miałem takiego problemu :/

SV nie odtwarza mi dźwięku (nie pokazuje go na liście dźwięku), kiedy przeciągnę plik na oś czasu to widać tam sam plik video, bez dźwięku. (plik jest w .MP4 i na komputerze normalnie mogę go odsłuchać) Quick Time Player i Mega Codek Pack K-lite mam zainstalowane. Proszę o pomoc. pozdrawiam fnc.
Odpowiedz
#2
Skąd masz ten plik wejściowy?
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#3
Z filmu kręconego komórką: SE C902, dodam, że filmy w innym formacie działają. Dodatkowo nie chce się bawić w konwertowanie tych plików do innego formatu.
Odpowiedz
#4
Cytat:SE C902
Formaty dźwięku: AAC, AAC+, eAAC+

To znalazłem na jakiejś stronie w necie. Odinstaluj te swoje K-lite i ściągnij chociaż tą wersje. Tam masz ten kodek w standardzie, chyba kompa będziesz musiał zrestartować. Ogólnie to nie polecam instalować jakiś Codec Packów, ale zauważyłem, że ta wersja K-lite Full rozwiązuje większość problemów przeciętnego użytkownika.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#5
nadal to samo,
Dodam coś, chyba ważnego:
Cytat:Video: 320x240x24 32.258 fps progresive; 00;00;40;11 wideo MPEG-4
Audio: Stream attributes could not be determinated
Odpowiedz
#6
Weź to otwórz jakimś programem do obróbki audio, zapisz jaki wav i osobno wgraj potem do Vegasa ten wav i mp4 tak chyba będzie najszybciej.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#7
Pisałem, że nie chcę się bawić w żadne konwertowanie. Nie ma innej opcji?
Odpowiedz
#8
A ja napisałem, że nie ma innej opcji. Czemu nie chcesz się bawić w konwertowanie? Przecież chodzi tylko o to, żeby w jakimś programie od edycji audio wyciągnąć ścieżkę dźwiękową.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#9
Bo mam zbyt dużo plików z filmami żeby się w to bawić.
Odpowiedz
#10
W takim razie nie poskładasz. Nie wymyślono jeszcze guzika "zrób za mnie wszystko".
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości