Aktualny czas: 02-09-2012, 10:29
Witaj! (Logowanie — Rejestracja)
|
low memory - spostrzeżenia
|
|
03-07-2010, 18:30
|
|||
|
|||
|
low memory - spostrzeżenia
Witam!
Chciałbym się z Wami podzielić przygodami jakie miałem z renderingiem przy Sony Vegas Pro 9c. Podczas renderingu wyskakiwał mi komunikat "... low memory...". Nie pamiętam dokładnie treści, ale za pewne z części z Was jest on znajomy. Walczyłem cały dzień, ale chyba wiem co było przyczyną. W Photoshopie zapisywałem zdjęcia z RAWów do JPEGów w najwyższej z możliwych rozdzielczości i mój komputer Intel Core 2 Duo - 3 Ghz z 4 GB RAmu nie wydolił mimo tego, że miałem wszystkie aplikacje pozamykane. Miałem na tych zdjęciach wykonane efekty zbliżenia i oddalania z obrotem. Przekonwertowałe te zdjęcia z rozdzielczości 4000xHEIGTH na max. 2900xYYYY i prezentacja się renderuje i nie zwraca jak na razie problemu z "low memory". Przerywało mi się właśnie w momencie renderowania tych zdjęć:) A to taki urok Vegasa. Nic chyba w przyszłości trzeba będzie przerzucić się na 4 rdzenie i na windowsa 7 z dużą ilością RAMu to może wówczas Vegas nie będzie miał zastrzeżeń. Przeklinałem vegasa dziś, ale jak już wiem o co chodzi to mu wybaczam:) hehehe Pozdrawiam netman |
|||
|
03-08-2010, 18:55
|
|||
|
|||
|
RE: low memory - spostrzeżenia
Mój kolega ma ten sam problem, choć ma Windows 7 i 4 GB ram'u w piecyku. Podczas renderingu w 1080p Sony AVC pokazuje mu się the system is low memory, czy jakoś tak, wszedł do menedżera zadań, a tam - zużycie 2,03 GB/4 GB. Wie ktoś morze co może być przyczyną??? Procek i5 2,66 Ghz.
|
|||
|
03-08-2010, 18:57
|
|||
|
|||
|
RE: low memory - spostrzeżenia
A system 32 czy 64bit?
|