ucinanie obrazu - cenzurowanie/rizmawyzwanie
#11
Sorry, ale ja bynajmniej nie zrozumiałem o co Ci chodzi w tym opisie.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#12
Bunch -Więc mam plik wideo na którym chcę zrobić cenzurę/zamazanie obrazu, w konkretnym fragmencie ekranu Lewy górny róg). Na środku ekranu robię i działa, ale w prawym górnym rogu mniejszy fragment nie działa. (działa = poprawnie efekt zamazuje obraz, nie działa = efekt nie wpływa na obraz). Wiem jak to zrobić bo na środku ekranu robię to bez problemu (i po renderingu jest tak jak zaznaczałem, jednak tylko na środku a w rogu nie), próbowałem nawet zaznaczyć fragment na środku i prznieść zaznaczenie do prawego rogu gdzie od początpku planuję zacenzurować. Nic nie pomaga.
Efix - w Avi jest tak samo.
Odpowiedz
#13
Jak nie dasz jakiś przykładowych screenów co robisz to z Twoich opisów chyba nikt nic nie skuma...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#14
[Obrazek: cenzura.jpg]
zakładamy ,że to jest ten film, a koła są miejscami które cenzuruję. Gdy robię to zgodnie ze wskazówkami, po renderingu zawsze tylko duże koło jest zamazane, a małe jest "nie tknięte", a oba obiekty zaznaczam tą samą metodą. na tej samej ściezce. Gdziekolwiek poza środkiem gdy wyznaczam w mark jakiś obszar do zamazania, to tego zamazania tam nie ma. Tylko środek jest mozliwy do cenzurowania, i nie wiem gdzie tkwi problem.
Odpowiedz
#15
k... mać, zrób screenshota tego co masz na ekranie. Całości. To, że zaznaczasz dwa miejsca to wszyscy rozumieją.
Chce screena całego okna z otwartym pan/crom i widocznym oknem preview oraz sciezkami

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#16
Po co te emocje ? Poprzednik napisał ,że nic z opisu nie rozumie, i nie wspominał ,że nie rozumie (nie zna) moich ustawień, tylko opis problemu był dla niego niezrozumiały.

[Obrazek: cenzurag.jpg]

W preview na screenie nie widać czy efekt działa czy nie (jeśli mowa o prawym górnym rogu), natomiast po renderingu zawsze tylko teń środkowy poprawnie zamazuje obraz.
Odpowiedz
#17
Nie widzę tam tego zaznaczenia w rogu, to raz. Dwa, widzę, że jestem kolejna osobą która bezmyślnie rżnie z poradnika na YT.
Trzy - co masz w pan/crop na drugiej ścieżce? Nie masz czasem też jakiś masek?

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#18
Mask w 2 sciezce nie ma (to znaczy nic tam nie robiłem, nie są nawet zaznaczone itd..), wyrażnie widać ,że jest zaznaczenie małego koła w prawym górnym rogu (ja to widzę nawet nie powiększjąc zdjęcia z forum).
Odpowiedz
#19
Ja widzę, że na obu ścieżkach świeci Ci się pan/cro, więc coś tam robiłeś. Niekoniecznie maskę, ale sprawdź to. Druga rzeczy - czy obie maski masz w tym samym trybie?
Moim zdaniem scenariusz był taki:
- najpierw zrobiłeś maski
- potem zdublowałeś ścieżkę i dałeś na jednej rozmycie
- odwróciłeś tylko jedną z masek.

Działoby to właśnie w ten sposób.

Sprawdź po kolei wszystko jeszcze raz, w najgorszym wypadku zrób przykład z jakimś krótkim filmikie, "Save as" z zaznaczoną opcją "Copy media with project", spakuj to zipe czy rarem i wystaw na sieci. JUż nie wiem co tam mogłeś spieprzyć, to nie ma prawa nie działać.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości