problem z instalacją
#11
(09-05-2010, 22:05)groh napisał(a):  Zresetuj ustawienia IExplorera. Znajdź opcje internetowe i zresetuj ustawienia na karcie Zabezpieczenia - funkcja Resetuj wszystkie strefy do poziomu domyślnego. Następna karta prywatność ustaw na sredni. No i zastanawiające jest dlaczego masz wyłączoną zaporę. Morze masz jakiegoś Antywira z zaporą i on blokuje ruch dla nieznanych aplikacji.

Ja stawiam na to, że kolega ma po prostu robala na pokładzie, który wycina mu łączność do Microsoftu, łat itd. pewnie i antywirusów.
A zobacz czy wejdzie Ci to: http://207.46.170.123/downloads/en/default.aspx

Może być też winsock walnięty, albo po prostu przejściowa awaria DNS. Ale stawiam na wirusy.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#12
Robal jest najbardziej prawdopodobny - jakby Winsock czy DNS to by nie mógł wejść na forum
Odpowiedz
#13
(09-05-2010, 22:25)groh napisał(a):  Robal jest najbardziej prawdopodobny - jakby Winsock czy DNS to by nie mógł wejść na forum

DNS mógłby jeszcze z cache pociągnąć, więc forum mogło zadziałać. Z walnięty winsockiem - nie pamiętam, ostatni raz spotkałem walniętego Winsocka 4 lata temu :) I coś działało mimo tego, już nie pamięta co.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#14
(09-05-2010, 22:05)groh napisał(a):  Zresetuj ustawienia IExplorera. Znajdź opcje internetowe i zresetuj ustawienia na karcie Zabezpieczenia - funkcja Resetuj wszystkie strefy do poziomu domyślnego. Następna karta prywatność ustaw na sredni. No i zastanawiające jest dlaczego masz wyłączoną zaporę. Morze masz jakiegoś Antywira z zaporą i on blokuje ruch dla nieznanych aplikacji.

mógł byś po kolei napisac co, jak i gdzie sie sprawdza? jedyne co z tego wiem to to ze nie mam antywira wiec zapory odpadaja
Dalej. Link wszedł, wyszukałem jeden z programów z listy i wszystko wyglądało fajnie ale jak daje 'download' to znowu jest 'nie odnaleziono servera'.
Troche dziwne to z tym robakiem bo formata miałem 2-3 dni temu wiec mało czasu na złapanie go no ale cóz.....
powiedzcie mi czy kolejny format czy jak bo zaczynam sie gubić ;/

Zastanawia mnie dlaczego nie pobiera mi tych plików które potrzebuje samo jeśli daje 'download' w instalatorze vegasa..... ;/
Odpowiedz
#15
Średni czas życia niezabezpieczonego Windowsa XP podpiętego do internetu (od uruchomienia do zarażenia) to ok. pół godzinie. Czasem nawet mniej.
1. Formacik.
2. Dobry antywirus
3. Wszystkie łaty systemowe!
4. Dopiero wtedy zainstaluj co tam masz brakującego - czyli dotNETa, WMP itd.
Dopiero wtedy zainstaluj Vegasa.
Mam nadzieje, że Windowsa masz legalnego.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#16
dziwi mnie to, że komputer jest w takim samym stanie co wcześniej. Ściągniete te same pliki, bez firewalli, bez antywira, system stał bardzo długo (nie pamiętam dokładnie ale był po formacie jakieś 6-12 m-cy) i za pierwszym razem nie było problemów z zainstalowaniem a teraz są?....
Odpowiedz
#17
(09-06-2010, 5:42)pilchus17 napisał(a):  dziwi mnie to, że komputer jest w takim samym stanie co wcześniej. Ściągniete te same pliki, bez firewalli, bez antywira, system stał bardzo długo (nie pamiętam dokładnie ale był po formacie jakieś 6-12 m-cy) i za pierwszym razem nie było problemów z zainstalowaniem a teraz są?....

Skoro Vegas pisze, że mu czegoś brakuje, to znaczy, że komputer NIE JEST w tym samy stanie. Brakuje mu między innymi właśnie tego, co wypisał Vegas a co miałeś poprzednio.
Nie filozofuj tylko zrób co masz zrobić. I zabezpiecz dobrze komputer bo marnujesz nasz czas.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#18
Był w tym samym stanie pod wzgledem zabezpieczeń. Więc skoro mówicie że bez zabezpieczeń komp łapie robala po tych 30 minutach to za pierwszym razem też na 100% był na kompie i działało....Pewnie pliki których wymaga były zainstalowane dlatego poszło gładko a teraz jest lipa ;/
Odpowiedz
#19
Czy Ty czytasz co do Ciebie piszemy? Zaczynam się wkurzać a jak się wkurzam zaczynam być niegrzeczny.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#20
ta, czytam. czekam na dokładniejsze instrukcje od groh'a bo nie wierzę w robala, bo jeśli była by to jego wina to już za pierwszym razem ustrudnił by mi instalacje sv
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z instalacją willianrshl 3 1,169 01-04-2016, 18:29
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z instalacją Magic Bullet Looks Scorpion 2 1,826 02-11-2013, 18:03
Ostatni post: Scorpion
  Problem z instalacją bartek_jwno 3 1,774 11-23-2012, 19:14
Ostatni post: tomislater
  Problem z Instalacją :( Daniel0s 4 2,951 05-16-2012, 19:21
Ostatni post: efix
  Problem instalacja.. PoProstuJarek 3 1,822 05-13-2012, 21:56
Ostatni post: marcinb9987
  instalacja problem ozli 1 1,111 08-31-2011, 13:50
Ostatni post: vm-rexor

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości