błąd przy renderowaniu
#31
@lyko99 - Twoim zdaniem jest to ten sam problem? Gratuluję poczucia humoru...
Odpowiedz
#32
Znając moje szczęście zaraz zostanę skrzyczana czy też odesłana do googla czy każecie mi czyścić komputer, bo ostatnio zauważam u Was taką tendencje...
Tak więc zanim cokolwiek powiem to wiedzcie, że system mam czysty, bo nowy. Windows 7 aktualizacje uaktualnione, defragmentacja tez była choć nie była potrzebna i inne takie metody jak czyszczenie rejestrów itd...
Niemniej mój vegas oszalał i wywala mi kazdy render bez względu na to w jakim formacie chcę renderować... obojetnie czy to wmv, avi czy mp4 i tak wywala i wyskakuje mi taki oto błąd
[Obrazek: ra837q.jpg]
Pomóżcie, co zrobić by to nie wyskakiwało... Niestety zawsze jest to ten sam błąd i nawet krótkiego filmiku nie jestem w stanie zrenderować bo jak wiadomo cokolwiek tutaj nie wcisnę to i tak program mi sie wyłaczy a render anuluje
Jestem zła, bo próbuje ten filmik zapisać już od 23 grudnia i jak widać po długich usilnych staraniach dopiero teraz sie doWas zwracam. Czyli walczyłam sama, niezbyt skutecznie i pozostaje mi tylko zwrócenie się do fachowców...
procesor: Intel Atom ™ CPU N455 1,67ghz
pamięc RAM - 1gb
Windows 7 32 bitowy
Service packi zainstalowane
Komputer typowo używany głownie do obróbki w SV
Odpowiedz
#33
Zostaniesz tylko opieprzona za dopisywanie do cudzego wątki nowego problemu. :)
Zaktualizuj sterowniki do grafiki, a jeśli to nie pomoże, wyłącz wspomaganie GPU dla renderu.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#34
(01-02-2014, 11:55)heyusia napisał(a):  pamięc RAM - 1gb
Cytat:Vegas Pro 12 system requirements
•4 GB RAM (8 GB recommended)
Chcesz montować na "kalkulatorze", więc nie ma co się dziwić.
Odpowiedz
#35
(01-02-2014, 23:57)Pinto napisał(a):  
(01-02-2014, 11:55)heyusia napisał(a):  pamięc RAM - 1gb
Cytat:Vegas Pro 12 system requirements
•4 GB RAM (8 GB recommended)
Chcesz montować na "kalkulatorze", więc nie ma co się dziwić.
No właśnie tego się obawiałam, jak zwykle dział pomoc, a tak naprawdę często wasze komentarze, są bardziej uszczypliwe aniżeli pomocne. Czasem się zastanawiam po co wam to całe forum i dział pomoc skoro z pomocy komukolwiek robicie wielki problem... Nie rozumiem co dokładnie cytujesz, bo w screenie który wstawiłam pisze jak byk Vegas pro 11 a nie 12 (o ile dobrze kojarzę 12 jest pod system operacyjny 64 a ja mam tylko 32) i co ma piernik do kalkulatora??
Na tym kompie ten sam Vegas wcześniej jakoś dobrze działał, nie było problemów z renderowaniem. Więc choć 1Gb RAM to nie wiele, to jednak starczał.

PS. Efix dzięki, spróbuję.
Odpowiedz
#36
(01-03-2014, 1:20)heyusia napisał(a):  Na tym kompie ten sam Vegas wcześniej jakoś dobrze działał, nie było problemów z renderowaniem. Więc choć 1Gb RAM to nie wiele, to jednak starczał.

A wcześniej montowałaś materiał tego samego rodzaju?
Odpowiedz
#37
Vegas pro 11 ma wymagania 2GB (rekomendowane 4GB).

A jak z użyciem ramu podczas renderowania (można zaobserwować w menadżerze zadań - wykres pamięci RAM).
Jeśli wykres dochodzi o górnej granicy - to masz winowajcę.
Odpowiedz
#38
Czy ktoś spotkał się z takim problemem?
I znalazł rozwiązanie. Gdy odpalam renderowanie to się pokazuje.


An error occurred while creating the media file xxx.mp4
The file could not be opened. Make sure the file exists and that you have access to the file/folder.
Odpowiedz
#39
zmień nazwę albo lokalizację. Prawdopodobnie plik o takiej nazwie jest używany przez inny program.
Odpowiedz
#40
(02-27-2014, 17:33)mateuszszar napisał(a):  zmień nazwę albo lokalizację. Prawdopodobnie plik o takiej nazwie jest używany przez inny program.

Nic to nie daje zresztą jak stwoerze nowy projekt przykładowo ze 2zdjec tak na szybko i chce wyrenderować - ten sam błąd.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wymuszanie wielkości pliku przy renderowaniu nikita13 7 4,107 04-17-2014, 0:05
Ostatni post: mateuszszar
  Vegas 11 Pro - błąd przy renderze mpeg2 - prosze o zgłaszanie efix 46 22,791 11-20-2013, 16:28
Ostatni post: efix
  [split] Vegas 11 Pro - błąd przy renderze mpeg2 - prosze o zgłaszanie mlodykks 4 2,950 07-27-2012, 13:06
Ostatni post: Drzewus
  1080 HD - podzielony obraz przy renderowaniu runot5sa 13 6,885 07-20-2010, 18:18
Ostatni post: BlackDELTA
  Błąd przy renderze Toon 1 1,605 03-16-2010, 22:57
Ostatni post: tomislater
  Pomoc przy renderowaniu albert02 3 2,159 03-04-2010, 18:24
Ostatni post: tomislater

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości