błąd przy renderowaniu
#21
(07-05-2013, 13:57)smyczyk napisał(a):  Nie ma co gdybać panowie, prawda jest taka, że im wyższa wersja Vegasa, tym większe wymagania dla systemu i sterowników. Rozwiązaniem problemu braku pamięci przy renderowaniu jest 1. porządek na dysku systemowym, 2. minimum 25 Gb wolnej przestrzeni na dysku systemowym + odpowiednia ilość wolnego miejsca tam, gdzie chcecie, aby program miał swoje katalogi "temp", czyli "prerendered" i "recorded files" , 3. najnowsza wersja sterowników graficznych, zwłaszcza nVidii (ważne są stery dla CUDA), 4. wyłączenie wodotrysków systemowych.
Miałem podobne problemy jak opisane wcześniej, po takich zabiegach wszystko wróciło do normy i Vegas śmiga jak ta lala.

Kolego, widzę że jesteś wtajemniczony. Ja borykam się już trzeci tydzień z ustawieniami vegasa 12. Format dysku, zainstalowany tylko Vegas 12 536, 64 bit, Win7, procek i7, 12 GB ram, macierz, próby z różnymi sterami do karty, próby z i bez GPU. Nic nie pomaga. Cały czas wywala się albo po kilku minutach albo po kilkudziesięciu. Możesz mi pomóc? Kiedy się wywalui pojawia sie komunikat

"c:\windows\system32\ntdll.dll

pzdr


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz
#22
Nie pomogę Ci, ponieważ nie znam takiego błędu.
Z tego, co widzę w sieci, ludzie proponują przywrócenie domyślnych ustawień i wyczyszczenie Cash (uruchomienie Vegasa z wciśniętymi klawiszami "CTRL+Shift") - ale skoro instalowałeś na czystym systemie, to raczej czyszczenie cashe nie pomoże.

Próbowałeś wyłączyć wszelkie wspomagania GPU (w Preferences/Video)?

Ps. Dalej nic nie napisałeś o plikach wejściowych oraz ustawieniach projektu.
Z tego co widzę, masz wrzucone surowe pliki z kamery AVCHD... obstawiam, że problematyczne może być wspomaganie GPU dla AVC... (ciągle jest z tym problem, i raczej lepiej (czyli stabilniej) pracować bez wspomagania).

Żeby uściślić - nie chodzi mi o renderowanie z/bez GPU, tylko o wspomaganie podglądu Vegasa....
Odpowiedz
#23
Kolejny raz widzę błąd c0000005 - zaczynamy od przeinstalowania QuickTime i sterowników grafiki. Aktualizacja systemu i ogólne porządki.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#24
Czy instalowałeś directX? Jeżeli nie, zrób to, jeżeli tak, zadbają by były najnowsze dla tego systemu. Użyj DLL Suite i zobacz co wskaże na temat tej biblioteki. Zastosuj sugerowane rozwiązania. Z reguły biblioteka wywala się po jednym z trojanów. Ewentualnie pobierz i zainstaluj bibliotekę na nowo, znajdziesz w sieci.
Odpowiedz
#25
mam taki problem jak renderuje plik z nagrania gry po renderingu zawsze pierwsze 30-60 sek mam czarny ekran późnej wszystko działa ok.
Mógłby ktoś mi dać znać jak pozbyć się tego czarnego obrazu albo jak zrobić żeby było go tylko 10-15 sek;)
Odpowiedz
#26
Witam, wszyscy tu piszą o porządku w komputerze, właściwych kodekach itp. Ja mam pytanie bo właśnie będę zmieniał 550Ti na GTX 760 i mam zamiar od nowa postawić Win7HE 64bit. Co należy zrobić przed instalacją Vegasa PRO? Czy cały Windows update plus kodeki? Jeśli tak to które kodeki trzeba a których nie wolno żeby nie robić bałaganu. Wiem że pewnie sprzęt powinien służyć wyłącznie od obróbki i nie warto instalować dodatkowych rzeczy, ale nie każdy ma po trzy PC w domu. Będę wdzięczny za wskazówki.

Drugie pytanie dotyczące CUDA i renderowanie mp4. U mnie też pojawia się błąd przy renderowaniu dlatego zastanawiam się, gdzie zauważę sens zmiany 550 na 760? Pytam serio. Czy to będzie tylko przy pre-rendered efektach z GPU-accelerated?
Odpowiedz
#27
Mam taki sam problem jak efix, błąd c0000005.
Ktoś kiedyś borykał się z tym problemem?
Odpowiedz
#28
Chyba nie zrozumiałeś tego co napisał efix ;-)
To nie jego błąd, tylko komentarz do wcześniejszego screena + dodatkowo rozwiązanie problemu (a przynajmniej propozycja).

Próbowałeś zrobić, jak pisał efix?
Odpowiedz
#29
Tak tak, wszystko mam zaktualizowane i dodatkowo "odchudziłem" mój projekt czyli, wyrzuciłem wszystkie efekty typu błyski, przyspieszenie itp. i preferencjach zmniejszyłem dynamic ram previev do 0 oraz wyrzuciłem wszystkie efekty które korzystały z QuickTime'a.
System mam świeży bo instalowany tydzień temu, zadbałem o to żeby żadnego sterownika nie brakowało.
Myślałem że na nowo postawienie systemu pomoze a tu problemu ciąg dalszy....POMOCY!
Odpowiedz
#30

Ten filmik pokazuje jak sobie poradzić z tym błędem.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wymuszanie wielkości pliku przy renderowaniu nikita13 7 4,107 04-17-2014, 0:05
Ostatni post: mateuszszar
  Vegas 11 Pro - błąd przy renderze mpeg2 - prosze o zgłaszanie efix 46 22,791 11-20-2013, 16:28
Ostatni post: efix
  [split] Vegas 11 Pro - błąd przy renderze mpeg2 - prosze o zgłaszanie mlodykks 4 2,950 07-27-2012, 13:06
Ostatni post: Drzewus
  1080 HD - podzielony obraz przy renderowaniu runot5sa 13 6,885 07-20-2010, 18:18
Ostatni post: BlackDELTA
  Błąd przy renderze Toon 1 1,605 03-16-2010, 22:57
Ostatni post: tomislater
  Pomoc przy renderowaniu albert02 3 2,159 03-04-2010, 18:24
Ostatni post: tomislater

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości