błąd przy renderowaniu
#11
No, nie wiem co jest grane :(
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#12
Witam chciałbym ponowić temat, kiedy chcę renderować do pliku avi (inne formaty też próbowałem) wyskakuje mi błąd :
[Obrazek: pre_1356427372__kurwa.png]

Mój konfig (Win 8 Pro 64 bit) :
[Obrazek: pre_1356427808__konfig.png]
Odpowiedz
#13
Wyłącz sobie renderowanie wielowątkowe, wyłącz dla pewności renderowanie przez GPU.
Odpowiedz
#14
(01-12-2010, 0:36)krasux napisał(a):  Nie mam pojęcia co za kombinacje tam robisz, bo ja renderuje pliki po 30 GB, a nawet 70GB i zawsze idzie bez problemu.

Ja także mam z tym problem. Pliki duże po godzinie program się sypie.
-------------
Mój sprzęt: kamera sony hdr cx570e, statyw 50AV, mikrofon HST1, sony imagination studio 4, komputer: lenovo ideapad y560,procesor i7, 16GB ram,geforce 660MX, win7ultimate 64-bit, Ipad 2
Odpowiedz
#15
Ok tylko proszę powiedzieć mi gdzie to włączę bo jestem laikiem jeżeli chodzi o sony vegas
Odpowiedz
#16
Chciałem jeszcze dodać (nie znając odpowiedzi i rozwiązania problemu) że po zaisnatlowaniu wszystkich aktualizacji windows 7 renderowanie plików do np. Avchd wywala błąd programu. Przestaje działać i tym samym nie można skończyć renderu.
-------------
Mój sprzęt: kamera sony hdr cx570e, statyw 50AV, mikrofon HST1, sony imagination studio 4, komputer: lenovo ideapad y560,procesor i7, 16GB ram,geforce 660MX, win7ultimate 64-bit, Ipad 2
Odpowiedz
#17
Chyba nie otrzymamy odpowiedzi
Odpowiedz
#18
(01-06-2013, 23:59)mikagosz napisał(a):  Chyba nie otrzymamy odpowiedzi

No nie otrzymacie, bo tutaj odpowiedzi nikt nie zna. Nawet ci z SCS nie znają i mają to w dupie. Skasowali za program parę tysi, a klient niech się buja później z reklamacjami po KSK, lub forach, które i tak udzielają zerowej pomocy, pomijając idiotyczne testowanie ramów lub czyszczenia systemów.
Sprawa sprzedaży Vegasa w Polsce kwalifikuje się do sądu, ze względu na brak zabezpieczeń gwarancyjnych tego gówna. Gwarancje jaką niby otrzymujecie po zakupie vegasa, to jedna ściema. Może w ogóle po zakupie się nie odpalić na kompie, mimo, iż komputer spełnia wymagania i nikt wam pieniędzy za ten syf już nie zwróci. Nie ma takiej możliwości. Jedynie sąd. Pomoc techniczna np. w KSK ogranicza się najczęściej do słów , wiemy o problemie i SCS też wie i pracują nad tym, po czym następuje cisza i problem nigdy nie zostaje rozwiązany. A jak już uda się tym nieudacznikom z SCS rozwiązać problem, to łatka niestety jest zawarta w następnej płatnej już edycji syfu pod tytułem VEGAS 13.
SCS nigdy nie rozwiązuje problemów prędzej jak za rok od zgłoszenia, więc roczna gwarancja nigdy nie skutkuje jej realizacją.

Zadam proste pytanie, czy jest ktoś w Polsce kto skorzystał z reklamacji vegasa i została pomyślnie rozpatrzona??
Odpowiedz
#19
Ok doszedłem do tego że jak ustawię w programie ilość pamięci grafki dla programu na "0" to błąd się już nie pojawia ale nie wiem jak włączyć wielowątkowość bo 4h mi robił niecałe 4 min filmiku
Odpowiedz
#20
Nie ma co gdybać panowie, prawda jest taka, że im wyższa wersja Vegasa, tym większe wymagania dla systemu i sterowników. Rozwiązaniem problemu braku pamięci przy renderowaniu jest 1. porządek na dysku systemowym, 2. minimum 25 Gb wolnej przestrzeni na dysku systemowym + odpowiednia ilość wolnego miejsca tam, gdzie chcecie, aby program miał swoje katalogi "temp", czyli "prerendered" i "recorded files" , 3. najnowsza wersja sterowników graficznych, zwłaszcza nVidii (ważne są stery dla CUDA), 4. wyłączenie wodotrysków systemowych.
Miałem podobne problemy jak opisane wcześniej, po takich zabiegach wszystko wróciło do normy i Vegas śmiga jak ta lala.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wymuszanie wielkości pliku przy renderowaniu nikita13 7 4,251 04-17-2014, 0:05
Ostatni post: mateuszszar
  Vegas 11 Pro - błąd przy renderze mpeg2 - prosze o zgłaszanie efix 46 23,306 11-20-2013, 16:28
Ostatni post: efix
  [split] Vegas 11 Pro - błąd przy renderze mpeg2 - prosze o zgłaszanie mlodykks 4 3,000 07-27-2012, 13:06
Ostatni post: Drzewus
  1080 HD - podzielony obraz przy renderowaniu runot5sa 13 7,121 07-20-2010, 18:18
Ostatni post: BlackDELTA
  Błąd przy renderze Toon 1 1,637 03-16-2010, 22:57
Ostatni post: tomislater
  Pomoc przy renderowaniu albert02 3 2,215 03-04-2010, 18:24
Ostatni post: tomislater

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości