Zakłócony green screen
#11
(01-31-2014, 12:00)mateuszszar napisał(a):  A kamera nie ma zoomu, żeby od razu ustawić poprawny kadr...

Jak wiesz, może ale wtedy będzie gorsza jakość. Ciemniej się zrobi i kamera ISO podbije.
[Obrazek: n13.gif]
Odpowiedz
#12
Z dwojga złego lepsze to, niż zmniejszanie sztucznie rozdzielczości.
Odpowiedz
#13
(01-31-2014, 19:29)Bunch napisał(a):  
(01-31-2014, 12:00)mateuszszar napisał(a):  A kamera nie ma zoomu, żeby od razu ustawić poprawny kadr...

Jak wiesz, może ale wtedy będzie gorsza jakość. Ciemniej się zrobi i kamera ISO podbije.

Nie skomentuję tego. Oczywiście Bunch ma swoją teorię. Zatem najpierw nagrywaj, a dopiero później kadruj, a na koniec podziękuj Bunchowi za dobre rady
[Obrazek: sasiedzi.jpg]
Odpowiedz
#14
Fajny obrazek :D

Nagraj tak jak jest a tło brakujące (tło "do wycięcia") wytnij i graficznie coś w ich miejsce podłóż.
Odpowiedz
#15
Po wielu próbach udało mi się zmniejszyć ziarno, ale żeby to osiągnąć nie użyłem zoomu z kamery tylko ustawiłem ją ciut bliżej. Potem maska i trochę wykadrowałem w Vegasie. Jednak ściągnąłem również program, o którym pisał Efix: Hitfilm 2. Tam green screen działa rewelacyjnie bez żadnego "regulowania" suwaków : )
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Green screen maciek18116 4 352 01-24-2018, 0:08
Ostatni post: Gelqone
  Green screen maciek18116 0 184 01-23-2018, 14:37
Ostatni post: maciek18116
  [Problem] Green Screen Siquest 2 454 08-21-2017, 15:40
Ostatni post: Siquest
  Dobór green screen'a Damian88888888 16 4,473 10-03-2015, 19:24
Ostatni post: Damian88888888
  fioletowy problem przy green screen guli 3 1,183 08-24-2015, 19:52
Ostatni post: guli
  Tani materiał na green screen gab39 14 6,867 08-20-2014, 9:57
Ostatni post: efix

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości