Vegas odtwarza losowe video,którego nie ma na timelapse.
#1
Witam.
Otóż mam problem z vegas'em,a raczej błędem w wyniku którego na ekranie podglądu ukazują mi się losowe klipy z całego projektu zamiast klipu właściwego,który w konkretnym miejscu występuje i powinien zostać odtworzony.Postanowiłem uzyskać efekt prostego odbicia lustrzanego poprzez podzielenie ekranu na dwie części.Niestety w jednej z części vegas odtwarza losowe klipy zamiast tego właściwego.. Video poniżej powinno pomóc w lepszym zrozumieniu mojego problemu:

http://www53.zippyshare.com/v/505EBGgi/file.html


Są to jedyne dwa klipy nałożone na siebie w tej sekwencji,żadne inne nie występują więc Vegas nie powinien ich odczytywać.
Ostatnim razem gdy pracowałem nad projektem wszystko odtwarzało się jak należy,dopiero po zapisaniu projektu i ponownym uruchomieniu go po kilku dniach pojawił się wspomniany problem.Może ktoś wie co może być przyczyną występowania tego zjawiska? Klipy nieruszane,na swoim miejscu oraz w pełni sprawne tak jak na początku pracy z projektem.

Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
#2
http://sonyvegas.info/thread-9034.html
Dorzuć również plik veg (bez materiałów źródłowych).
Odpowiedz
#3
https://zapodaj.net/7c9c5cd9bf9dc.png.html - wersja Vegas'a
https://zapodaj.net/bbb513a9ebc65.png.html - MediaInfo
https://zapodaj.net/910f3da4aad75.png.html - Ustawienia projektu.
http://www74.zippyshare.com/v/DIwl156x/file.html - Plik .VEG
Odpowiedz
#4
Vegas po uruchomieniu projektu i tak wywala co najmniej jeden błąd.Najpierw pyta o brakujące pliki (które zostały usunięte z projektu i nie są już używane) więc każę mu je zignorować.Następnie wywala "error while loading the project xxx",mimo to i tak wszystko ładuje i odtwarza się jak należy.Problem występuje tylko przy nałożonych na siebie klipach.Dodatkowo co jakiś czas wywala błąd autozapisu.Pomimo wszelakich wspomnianych błędów,jak dotąd projekt działał bez zarzutów.
Odpowiedz
#5
Na początek spróbuj uporządkować projekt. Wywal nieużywane pliki (zakładka Project Media -> opcja pierwsza z lewej - "Remove All Unused Media From Project" [Obrazek: b_cleartrimmer.gif]
Odpowiedz
#6
(05-12-2017, 14:16)mateuszszar napisał(a):  Na początek spróbuj uporządkować projekt. Wywal nieużywane pliki (zakładka Project Media -> opcja pierwsza z lewej - "Remove All Unused Media From Project" [Obrazek: b_cleartrimmer.gif]

Niestety,póki co nadal to samo.
Odpowiedz
#7
Zmiana jakości podglądu na Draft (Quarter) zdaje się rozwiązała problem,ponieważ fragment odtwarza się prawidłowo.Niestety przy próbie zmiany jakości podglądu na jakąkolwiek wyższą problem powraca.Przy próbie renderu danego fragmentu na presecie Internet HD 1080p problem znów się pojawił i otrzymałem zrenderowaną mieszankę klipów,aczkolwiek przy zmianie presetu na Internet HD 720p renderowanie zakończyło się powodzeniem i otrzymałem prawidłowo zrenderowany fragment.Dość dziwne.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Vegas 15 odtwarza film pionowo chociaż jest nagrany poziomo dlaczego? korek123 1 178 06-01-2018, 14:34
Ostatni post: mateuszszar
  Timelapse wraz z klasycznym video Spicy99 4 350 01-31-2018, 15:23
Ostatni post: efix
  rozparcelowany video track, aroll/broll, którego nie chcę, jak zmienić układ tomspring 1 611 08-11-2016, 13:21
Ostatni post: mateuszszar
  Vegas nie odtwarza projektu Arus 6 2,937 08-16-2012, 13:49
Ostatni post: Arus

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości