Vegas Pro 14 - MTS na win10 nie ma ścieżki video
#1
Cześć!

Mam trochę złożony problem, na który nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania.
Kilka dni temu przerzuciłam się z Windows 7 na Windows 10. Teraz pierwszy raz odpaliłam mojego Vegasa Pro 14.0 (Build 161) 64-bit.
Niestety, gdy tylko próbuje wrzucić do montowania jakikolwiek plik, wyskakuje mi taki błąd.

   

Znalazłam rozwiązanie polegające na tym, że do pliku "compoundplug.dll" należy dopisać rozszerzenie "old" -> "compoundplug.dll.old".
Inne rozwiązanie polega na tym, że cały plik "compoundplug.dll" należy przekopiować na pulpit.

Przy obu tych sposobach znika pierwszy problem, mogę wrzucać pliki do programu bez powyższego błędu, jednak pojawia się kolejny.
Pliki w formacie MTS (na których zawsze pracowałam) są "wybrakowane", Vegas widzi tylko ścieżkę audio, wideo już nie.
Z tym nie mogę sobie poradzić, a nie chcę marnować czasu na konwerterowanie wszystkich plików do innego formatu, tym bardziej, że wiele ludzi pracuje na plikach MTS i wszystko działa.

Ktoś ma pomysł co z tym zrobić?
Z góry dziękuję za pomoc.
#2
Przede wszystkim zaktualizuj vegasa do nowszej wersji build. Konkretnie 270.



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Brak ścieżki video samo audio .mp4 gacel112 16 4,646 03-06-2015, 18:18
Ostatni post: gacel112
  Jak rozłączyć ścieżki dźwiękowe połączone przez Sony Vegas? Sabrine 22 6,496 10-05-2014, 13:11
Ostatni post: Sabrine
  Brak ścieżki video w pliku MOV quadro 5 3,463 06-10-2013, 11:56
Ostatni post: quadro
  Brak ścieżki video, proszę o pomoc. ozzyx5 18 5,612 07-22-2012, 22:37
Ostatni post: efix

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości