Vegas Pro 10 dziwne zjawisko
#31
Cytat:Z tego wynika, że nie testowałeś wersji 10c. Jest to najnowsza jaką oferuyje na swijej stronie Sony.
Toż tłumaczę, że testowałem na nowszej wersji. Ale wrócę do domu, wywalę betę i zainstaluję 10c. Ale nie przypominam sobie by w informacji o nowościach coś było o poprawkach związanych z mts.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#32
Efix, żeby nie było nieporozumień - ja tylko odtwarzałem u siebie ten plik, nie renderowałem. Tak jak napisałem, KMPlayer odtwarza bez problemu, natomiast WMP tak samo błędnie odtwarza jak u Ireneusza.
Odpowiedz
#33
Teraz opiszę Wam dziwne zjawisko. Wywaliłem wersję 10.0c i zainstalowałem z płyty wersję 10.0. I co nastepuje. Renderowanie prjektu 4,5min do m2ts jest o ponad 30% szybsze niż na wersji 10.0c . Nowa wersja robiła to ponad 15minut a starsza niecałe 10 min. Po zainstalowaniu Vegasa Pro, obojętnie którego, zawsze na początku mam problem z pierwszymi renderowaniami, a mianowicie, po wybraniu opcji Sony AVC .m2ts wynikowy plik nie ma audio pomimo zaznaczenia w opcjach "include audio" , po następnej próbie do .MP4 Vegas wiesza się , uruchamiam go ponownie, wybieram rozszerzenie .avc to znowu muszę ustawiać parametry video bo sam przerzuca na NTSC i dopiero jak spróbuję wszystkich 3 możliwości i powrócę do m2ts, Vegas znów przerzuca wszystko na NTSC, ale po ustawieniu wszystkiego jak ma być, przelicza już dobrze i później już wszystko działa ok. Może dlatego, że nie robię restartu kompa po instalacji, ale Vegas nie żąda tego. No, ale to tylko jako ciekawostka, a może coś to komuś podpowie. Starsza wersja niestety równierz robi felerne m2ts i zaczyna się ciąć o dziwo dokładnie po 1 minucie i 37sekundzie odtwarzania i tak jest z każdym klipem, przekraczającym tą długość. Może to nowa platforma i7 2600 coś wnosi czego Sony nie brało pod uwagę we wcześniejszych wersjach. Sam już nie wiem. Zostawiam wersję starszą , jest poprostu szybsza i poczekam na jakieś uaktualnienie.
Odpowiedz
#34
No to teraz do kolekcji jak chcę robić renderowanie do "Sony AVC" i kontener mp4 to mi wywala Vegasa Pro 10. Czasami po kilku próbach zacznie mi renderować. I to jest tak, że jak zacznie mi renderować do mp4 to już idzie, a kiedy zacznę renderować do m2ts i potem znowu przestawiam na mp4 to program sie wywala i nie chce renderować. Komputer mam normalny nie jakiś wynalazek. Win 7 64 bit, więc niby dobry dla Vegasa, ale ten program to poprostu jest totalny syf. nerwy mi już puszczają. Jeżeli jest taki wybredny, to Sony powinno podawać jaka płyta główna ma być, jaka grafa i tyle. Piszę do KSK oni są ponoć dystrbutorem i gwarantem działania programu, zarejestrowałem sie już i czekam na akceptację i zgłaszam, że mam gdzieś takie męczarnie z softem. Kupiłem i ma chodzić i kropka. Dziekuję wszystkim za pomoc.
Dodam jeszcze , że jak zrenderuje po m2ts do .avc i później przestawię na .mp4 to idzie a jak po renderowaniu do m2ts chcę wyrenderować do mp4 to wywala i vegasa. i nic nie pomaga ponowne jego uruchomienie , tylko muszę do avc i potem już idzie do mp4. TO JEST CHORY PROGRAM!!!
Zainstalowałem spowrotem wersję 10.0c i teraz mogę bez problemu renderować do m2ts, po czym przestawiam na renderowanie do mp4 i wszystko idzie , tylko że 10.0c renderuje 40% dłużej projekty niż starsza wersja 10.0 . Myślę, że Sony jest w polu z Vegasem, jeżeli chodzi o platformę i7 2600 i coś w tym temacie jest nie tak. Być może powinienem doinstalować jakieś sterowniki dodatkowe i było by lepiej, ale to juz sprawa gwaranta produktu. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia w instalacji i środowisku programowym jakie stwarzam dla vegasa, a że firma spi i nie nadąża za postepem, to już inna sprawa. Przecierz to jest program PRO, kupiłem go po to, aby zainstalowac i zarabiać, kto ma czas na jakieś tam testy. Ma chodzić i za to wziął pieniądze producent tego kalectwa.
Odpowiedz
#35
Jesteś pewny, że vegas używa do renderowania gpu?
Odpowiedz
#36
A CZY KTOŚ Z KOLEGÓW TESTOWAŁ VEGASA NA PLATFORMIE I7 2600 64BIT ?? Ja mam ten problem na: Vegas Pro 32bit 10.0 , Vegas Pro 32bit 10c , Vegas Pro 64bit 10 i 10c oraz na Studio 10 równierz, więc wydaje mi się, że problem jest w platformie i7 2600 lub w sterownikach karty dźwiekowej, albo jeszcze chipsetu. Dlatego podejrzewam kartę dźwiekową , bo czasami jak poprzełączam kontenery z m2ts do mp4 i potem do m2ts powrócę, to wyrendruje mi plik bez audio, to znaczy ścieżka audio jest jak wciągam na oś do vegasa ale głucha mimo, iż było zaznaczone "include audio". I o tym trzeba powiadmić Sony, ponieważ myślę, że jeszcze nie za bardzo testowali na tej platformie, gdyż wiadomo co było, wtopa intela z chipsetem. Zostawiam temat na potem, bo jestem już wykończony. Na upartego pracować mogę , ale wkurza mnie, jak coś jest tak niedopracowane, bez wzgledu czy to mój komp, czy to wina buga w Vegasie. Spadam na dłużej, może ktoś w końcu dozna "olśnienia" i wpadnie na przyczynę problemu. Pozdrawiam idę napić sie melisy :) .
Odpowiedz
#37
Cytat:I o tym trzeba powiadmić Sony
Just do it...
Samoprzełączające się ustawienia, czasem się zastanawiam, czy Vegas nie jest rodzajem jakiegoś demona, czy czegoś w tym stylu.
Cytat:ponieważ myślę, że jeszcze nie za bardzo testowali na tej platformie, gdyż wiadomo co było, wtopa intela z chipsetem. Zostawiam temat na potem, bo jestem już wykończony. Na upartego pracować mogę , ale wkurza mnie, jak coś jest tak niedopracowane, bez wzgledu czy to mój komp, czy to wina buga w Vegasie.

No, na pewno nie testowali, ogólnie badziewna firma, może dlatego oferują na swojej stronie maszynę na I7 i Windows 7 64 bit jako podstawowy model do edycji HD...

Ja czekam na informację z SCS, Ty czekaj w międzyczasie na swoje zgłoszenie z serwisu (jak kupowałeś w KSK do nich też powinieneś pisać i reklamować produkt, ja bym nie odpuścił 2 tys. zł), w międzyczasie możesz ponarzekać, że produkt jest do dupy i "firma powinna coś z tym zrobić". Chyba mnie już zmęczyła ta filozofia życia...

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#38
A jaką twoim zdaniem mam mieć filozofię?? Mam nowy komputer i7 2600, 8Gb ramu , płyta znanego producenta, Grafika równierz, kupuję soft znanej i "cenionej" firmy, soft nie dla dzieci ale ponoć dla "profesjonalistów" i ten soft, ma w nosie renomę firmy Sony, poprostu sypie się na każdym kroku. Pomyśl człowieku, gdybym miał ważną robotę i musiał bym pracować już , teraz, to co mam zrobić twoim zdaniem? Przejść nad tym do porządku dziennego i dalej chwalić firmę, że to tylko drobna wpadka? Przecierz teraz będę czekał do usranej śmierci na reakcję Sony. Kupiłem soft do pracy a nie do testów. Jeżeli uważasz, że ja coś wymyslam i sam coś źle robię to nawpierw mi powiedz, co źle robię. Wymieniłem tobie po kolei wszystko, co i jak. Oczywiście nie mam do ciebie żadnych pretensji , bo i jakim prawem miałbym mieć. Tylko bądź obiektywny i zrozum, że to jest totalna kpina ze strony Sony. Reklamację nie składam do Sony, tylko do KSK, ale znam i tych z KSK, już miałem z nimi do czynienia i wiem, że będą i tak wszystko próbować zwalić na mnie, tak jak ty kolego na początku to robiłeś, twierdząc choćby, że coś instaluję bo win7 nie ma prawa odtwarzać pliki m2ts. I tak to mniej więcej będzie. A ja powtarzam. Instaluję Vegasa na świeżej kopii systemu i nie mam na nim nic innego jak tylko system. Więc jak ta cudna firma testowała ten swój produkt? Wybrałem Vegasa bo pasuje mi jego interfejs i jest dla mnie ok, ale nie spodziewałem się takiego bubla po takiej firmie. Tobie oczywiście bardzo dziękuję za pomoc i jestem do dyspozycji aby się odwdzięczyć , ale nie pisz mi że mam być szczęśliwy po takim zakupie. Oczywiście nie podaruję tego , bo już mam dość tych marketingowych bełkotów firm , które chcą nam sprzedać największy chiński badziew bazując, tylko na wypracowanej przez lata renomie nazwy handlowej SONY. W poniedziałem dzwonię do KSK i niech robią co chcą, ja chcę mieć funkcjonujący soft i tyle. Nawet spakuje im całego kompa i wyslę i guzik mnie reszta obchodzi. Na taki stan rzeczy taka jest moja odpowiedź.
efix napisał:
Samoprzełączające się ustawienia, czasem się zastanawiam, czy Vegas nie jest rodzajem jakiegoś demona, czy czegoś w tym stylu.

Wypisując takie rzeczy masz mnie za kompletnego durnia. Poprostu tak się dzieje i kropka. Jeżeli w\g ciebie to demon to gratuluję wiedzy i merytoryczności. Wiem, że nioewygodnie jest rozmawiać, kiedy juz brakuje argumentów, ale zachowujesz się po chamsku wypisując takie bzdety w poważnej sytuacji. Już raz to udowodniłes i niestety bez zdania racji przyjacielu, więc radzę traktować innych trochę bardziej poważnie i nie robić z kogoś kompletnego tumana, bo czasami okazuje się na odwrót.
Odpowiedz
#39
Wiesz co... Najpierw wieszasz na mnie psy i traktujesz serią epitetów. Próbuję Ci pomóc. Nagle jestem Twoim "przyjacielem" by za chwilę znów być najgorszym bucem.
Najpierw piszesz, że nie masz do mnie pretensji a linijkę później, jedziesz jak po łysej kobyle.
Oskarżasz cały świat i ludzi z Sony, że nie testowali produktu, że wcisnęli Ci gówno, ogólnie robisz z nich bandę półgłówków. Powiedz mi, jakie masz doświadczenie w testowaniu oprogramowania? Jakie masz doświadczenie w zakresie tworzenia i testowania w szczególności oprogramowania multimedialnego?
Myślę, że w takim razie wybrałeś właściwą drogę - wizyta w KSK będzie najlepszym pomysłem, dziwię się jednak, że wbrew temu co pisałeś, jednak nie zwróciłeś się z problemem wprost do Sony. Nie odpisują na drugi dzień, ale nie czekałem nigdy dłużej niż tydzień. O ile dostarczyłem wyczerpujących szczegółów technicznych oczywiście.
W każdym wieszaj sobie dalej psy na SCS i wysyłaj skargi do KSK. Normalnie aż się dziwie, że zaryzykowałeś kupno nex-a Sony, bo kamera od początku recenzje ma kiepskie.
Postaram się już więcej nie kłopotać Cię swoją plugawa osobą. Powodzenia z KSK.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#40
Jakie ja mam doswiadczenie?? Żadne i sie za to nie biorę. Płacę za program i nie potrzebuję doświadczenia w testowaniu. Instaluję i liczę, że będę tym pracował. Co mnie obchodzą jakieś tam problemy programu. Pewnie ty jak kupisz nowy telewizor i jak się okaże, że tuż po zakupie nie działa to próbujesz go sam naprawiać, a ja nie, oddają na reklamację. Tak jak pisałem, nigdzie nie wieszam psów na tobie, a tylko na program, ale ty jakoś dziwnie utożsamiasz się z Sonym. Nie zwracam się do Sony bo nie jestem biegły w pisaniu po angielsku. Nawiązywanie do NEX-VG10, znów obnaża twoją gruboskórność i pewność siebie. Kupiłem nex-vg10 dlatego, że dają mi to czego potrzebuję i oczekuję, od tego typu kamer, ale przyznam ci, że w tych kamerach, Sony równierz się nie popisało. Zrobili takie babole jeżeli chodzi o firmware, że aż wstyd. Tak masz rację nie potrzebnie się pchałem w tą przereklamowaną firmę, ale nie rozumiem twojej reakcji i frustracji na mój stosunek do Sony. Jeżeli Ciebie to zadowoli, to napiszę stosując twój schemat traktowania ludzi : podziwiam firmę sony za jej produkty i wspaniałych testerów i za to, że kupiłem ich wspaniały program do montażu i teraz siedzę jak baran i nie mogę pracować. Pozdrawiam.

Napiszę tobie jeszcze jedną sprawę, aby ci udowodnić, że firma Sony nie testowała należycie produktu. Zainstalowałem win7 na nowo i bez instalacji żadnych dodatkowych sterów tylko te co sam zainstalował win7 czyli było audio i musiałem tylko zainstalować sieć do aktywacji produktu, bez antywirusa, którego tak podejrzewałeś o przyczynę, poczym zainstalowałem vegasa i dalej jest to SAMO. ALE NAJCIEKAWSZE JEST TERAZ, JAK ODINSTALUJĘ AUDIO I ODTWARZAM TE PLIKI TO IDĄ BARDZO PŁYNNIE. JEST JAKIŚ PROBLEM Z REALTEKIEM 892 AUDIO HD. I TO JEST PROBLEM DO ROZWIĄZANIA PRZEZ VEGASA.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Sony Vegas 13 -dziwne piski przy montażu filmu. klinone 20 3,895 10-22-2015, 1:12
Ostatni post: Andrzey
  Sony Vegas Pro 11 dziwne błędy po renderingu. Mr_Death 17 2,606 02-09-2015, 18:39
Ostatni post: Mr_Death
  AVCHD dziwne obraz w Vegas 12 neolatowicz 21 5,790 11-23-2014, 20:15
Ostatni post: neolatowicz

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości