Sony Vegas Pro 9 - Sony Vegas Pro 13
#1
Witam!

Swoją przygodę z Sony Vegas Pro rozpocząłem już w wersji 9-tej. Teraz posiadam wersję 13-stą.

Czy istnieje możliwość zainstalowania wcześniej zakupiony pluginów do wersji Sony Vegas Pro 13?

Chodzi o to, że to co miałem w 11-stce w 13-stce mam ze znakiem wodnym.

Proszę o pomoc czy instalacja takiego pluginu np. z wersji 11-stej czy 9-tej będzie działać i niczego nie zepsuje w Vegasie?

Jeśli nie będzie działać to nie widzę kompletnie sensu zakupowania jakichkolwiek pluginów, bo każda kolejna przesiadka na wyższą wersję Vegasa będzie wymuszała zakupienie nowego pluginu dostosowanego do nowej wersji Vegasa.

Pozdrawiam
Marcin
Odpowiedz
#2
Plugin oczywiście będzie działał pod warunkiem że masz tę samą wersję - czyli dla vp13 musisz zainstalować plugin 64bitowy.

Pluginy NewBlue trzeba dezaktywować podobno przed ponowną instalacją... Ale ja nie używam.
Odpowiedz
#3
Ok, ale jak zdezaktywować plugin w Sony Vegas Pro 13?
Chciałbym zdezaktywować tylko plugin NewBlue ST*? Czy jest to możliwe?
Odpowiedz
#4
Może w helpie NewBlue będzie taka informacja?
Odpowiedz
#5
Na wstępnie cześć Wszystkim :) 

Dodaje tutaj post, bo (chyba) jako nowy użytkownik nie mogę dodać tematu. 

Na wstępnie powiem, całkowicie zaczynam przygodę ze wszystkim z czym związane jest to forum. 
Trafił do mnie laptop starszej generacji I7 2720QM i grafiką Quadro 3000M - wszystko zapowiada się fajnie, ale chcąc uruchomić akcleleracje GPu w ustawieniach mam do wyboru tylko pozycję "wył" tak jakby SV nie widział mojej karty graficznej. W czym doszukiwać się problemu ? Może starsza wersja SV by się przydała ? 

Pozdrawiam
Odpowiedz
#6
Witaj.
Możesz dodawać nowe tematy, ale nie wszędzie (więcej info w regulaminie, który swoją drogą zaakceptowałeś podczas rejestracji ;)

Której wersji Vegasa używasz? Bo w najnowszej (VP15) faktycznie możesz nie widzieć starszych kart -> i można to obejść, ale nie zawsze jest sens.
Odpowiedz
#7
Zaakceptowałem, teraz dopiero się zapoznałem - mea culpa - biję się w pierś :) 

Wracając do tematu, Vegas Pro 13 - że ja tą informację pominąłem :O 

Szukam problemu np w tym, że zainstalowany jest system win 10, a sterownik do karty najnowszy jaki znalazłem to win 8, teraz pytanie czy może to być przyczyną. Czy idzie w jakiś głębszych opcjach wymusić na SV użycie karty - zależy mi na tym, bo podgląd w 60 FPS niestety mi trochę klatkuje z tego co sie dowiedziałem grafika mogłaby rozwiązać ten problem - chyba, że jestem w błędzie to proszę o oświecenie. 

Z góry dzięki :)
Odpowiedz
#8
Jeśli masz najnowszą wersję trzynastki (tzn. najnowszy update - build 453 dla sony / 545 dla magix), to raczej nic się nie da zrobić. Trzynastka albo przyjmuje GPU, albo nie. Teraz nie mam przy sobie wymagań trzynastki (nie pamiętam, od której wersji CUDA vegas potrafił obsługiwać GPU acceleration).
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  kierunkowy mikrofon mono vs Sony Vegas Pro Kamyk79 15 4,405 12-20-2014, 16:37
Ostatni post: mateuszszar
  Sony vegas nie czyta formatów video. Karol Matuszak 15 19,437 12-14-2014, 3:18
Ostatni post: dnarec
  Sony Vegas Pro 13 czechu 12 4,522 09-23-2014, 17:24
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas Pro 13 czechu 4 2,936 05-14-2014, 13:00
Ostatni post: czechu
  Jak usunąć Sony Vegas Zynek 15 9,609 11-11-2013, 14:51
Ostatni post: efix
  Ukryte funkcje w Sony Vegas lamp.art 0 1,305 12-01-2012, 11:58
Ostatni post: lamp.art

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości