Problemy z renderowaniem
#91
600.
4 GB RAMu w kompie.
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
#92
Z moich obserwacji najlepiej trzymać się domyślnych ustawień (400), mimo 16GB RAM na pokładzie.
Odpowiedz
#93
No i można powiedzieć że problem tego klatkowania prostokątów rozwiązałem, tylko że plik lekko ponad 3 minutowy zajmuje ponad 1 gb, no i dość długo się renderuje bo godzinke.. Zaznaczyłem opcję two-pass.

[Obrazek: 541192b53576.jpg]
Odpowiedz
#94
(08-29-2015, 8:36)Matig napisał(a):  Tak jasne, render wmv załatwia sprawę, wielkość pliku jest większa ale jak ktoś ma szybki up to nie powinno być problemu. Ja niestety nie mogę renderować w WMV bo obraz bardzo mi się rozciąga i nie wiem jak temu zapobiec, więc porzuciłem ten format. Chyba że jest na to jakieś rozwiązanie to z chęcią przygarnę przydatną informację.

A tak w ogóle jaką liczbę macie ustawioną w Dynamic RAM Preview ?

A ja mam ustawione 0 (zero). Już od dawnych lat zawsze ustawiam zero, gdyż rendering mi nie idzie gdy mam wartość większą od zera.
Odpowiedz
#95
Jeszcze jedną rzecz spróbuje zrobić, nagram surowy plik na dysk ssd, a nie na hdd. Może to o to chodzi.. Dodam że na hdd mam bad sectory.

Jednak to samo... już nie mam siły do tego, nie mam zielonego pojęcia co zrobić żeby było ok. Bo raczej nie będe czekać godziny ponad żeby wyrenderować jeden plik... Kiedyś jakos jak renderowałem wszystko było ok... Jak myślicie może to być zależne od pamięci ram ?
Odpowiedz
#96
(08-29-2015, 11:38)Matig napisał(a):  Jeszcze jedną rzecz spróbuje zrobić, nagram surowy plik na dysk ssd, a nie na hdd. Może to o to chodzi.. Dodam że na hdd mam bad sectory.

Jednak to samo... już nie mam siły do tego, nie mam zielonego pojęcia co zrobić żeby było ok. Bo raczej nie będe czekać godziny ponad żeby wyrenderować jeden plik... Kiedyś jakos jak renderowałem wszystko było ok... Jak myślicie może to być zależne od pamięci ram ?

Moim zdaniem to co napisałeś nic Ci nie da. To jest kwestia samego softu czyli Vegasa, a nie pamięci trwałej i ulotnej. To Ci nic nie da.
Odpowiedz
#97
Problem rozwiązałem, zainstalowałem aae + quick time, i w tym programie nie ma żadnych problemów z renderowaniem... Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Odpowiedz
#98
Witam, Siema mam problem z renderingiem dosyć poważny. doczytałem w internetach że chyba nie działa mi plik wmvcore.dll.
[Obrazek: N7AA4eo.jpg]

Wie ktoś może o co chodzi? :/
Odpowiedz
#99
Ustawienia projektu i renderu? Odczyt MediaInfo z plików surowych?
Pomogłem? Daj plusa :)    [Obrazek: plus.png]
Odpowiedz
Witam serdecznie mam problem z renderowaniem pliku wideo.Wcześniej działało wszystko dobrze,lecz od niedawna mam problem,a mianowicie:
-gdy wł.renderowanie wideo...to czas renderowania skacze mi np.6 godz na 12 godz.Gdy miła te 12 godz. wideo się nie renderuje,a procentowo także staje w miejscu.Sprawdzałem czy mam wł. akceleracje GPU i jest wszystko dobrze.Może wy będziecie mieli jakieś pomysły?A i jeszcze jedno:
-wycialem urywek tego wideo i zmniejszyłem maximum bps z 10 mln na 4mln i mi go zrenderowało.Dziwna sprawa z tym renderingiem :(
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości