Problem z renderowaniem materiału z GoPro
#11
Powiedz gdzie tu mam bitrate do ustawienia, bo nie ogarniam trochę i mam build 683, ale na pewno dam rady na tym buildzie fajną jakość wymontować. Jutro zrobie aktualizacje sterowników na najnowsze. Wysyłam ssa niżej.


Załączone pliki Miniatury
   
Sony Vegas Pro 11
Odpowiedz
#12
Nie chodzi o to, że na jednej wersji wyciśniesz lepszą jakość o drugiej...
Nowy build wychodzi, jak programiści poprawią błędy - wprowadzą istotne zmiany w programie. Dlatego ZAWSZE należy instalować update, jeśli tylko wychodzi (nie mówimy o skrajnych sytuacjach, bo zdarzają się wpadki np. raz na dwa lata ;)

Bitrate.. masz napisane "Variable Bit rate"... :)
i tam okna "max" oraz "avg" (średnie). Wpisz w obu 8 000 000 (tylko bez odstępów).
Odpowiedz
#13
Faktycznie dlużej idzie, ale mam materiał z renderowania bez tego Two-pass tak że dam znać jak to wszyło. Długo siedzisz w tym :) ? Gdzie mogę zobaczyć twoje dzieła?

Ps. Jak zmienić te Mps na 8? az takiego szybkiego łacza nie mam to tylko radiówka 1 MB. Mam ustawione na 12 a to chyba za duzo.
Sony Vegas Pro 11
Odpowiedz
#14
Długo. Mniej więcej od Vegasa w wersji 4 (jeszcze jako SonicFoundry - a nie sony)
Moje dzieła? Raczej zwykłe klipy/reklamy itd. ... raczej nie rozpowszechniam.
Odpowiedz
#15
Wrzuciłem na YT moim zdaniem średnio troche... od czego to zależy? może coś w kamerce nie tak? Daje do porównania 2 filmy jeden mój, drugi jakiegoś randomowego kolesia z YT który ma tę samą kamerkę. Wiem, że światło ma też bardzo ważny udział w jakosci nagrywania.

Film kolesia:


Mój Film:
Sony Vegas Pro 11
Odpowiedz
#16
bo "koleś" obrobił, a Ty dałeś surówkę (bez filtrów, bez poprawienia koloru, kontrastu itd.).
Odpowiedz
#17
pytanie1: Jak ustawić 8Mbps bo 12 to za dużo chyba

pytanie2: w Sonym dokonam takich rzeczy jak ten kolo?
Sony Vegas Pro 11
Odpowiedz
#18
Ad.1
(02-11-2014, 23:16)mateuszszar napisał(a):  Bitrate.. masz napisane "Variable Bit rate"... :)
i tam okna "max" oraz "avg" (średnie). Wpisz w obu 8 000 000 (tylko bez odstępów).

Ad.2 Myślę, że tak. Jeśli tylko będziesz miał taki sam materiał wejściowy (podobna pogoda, okolica, pora roku). Wiadomo, że z zimy nie zrobisz lata ;)
Odpowiedz
#19
Chodzi mi o te Mbs, ale dzięki jest już 8Mbs sorry mój błąd :) Co do tłumaczenia to wytłumaczyles świetnie i zrozumiałem za pierwszym razem, ale pisalo mi tam 12 a teraz 8 jest ok :) Wysyłam zdjęcie niżej.

Osiągnę takie coś ? czy musze mieć jakiś specjalny material? W kamerce mam opcje Protune ON/OFF. Co sądzisz?



Załączone pliki Miniatury
   
Sony Vegas Pro 11
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Zakrzywiona perspektywa w GOPRO (szeroki kąt) Problem Kruchy 3 966 03-07-2016, 21:43
Ostatni post: Kruchy
  Problem z renderowaniem matt94 8 1,878 09-21-2015, 16:56
Ostatni post: sirCreeper
  Problem z renderowaniem. czesuaw 7 1,925 03-25-2015, 11:22
Ostatni post: czesuaw
  Problem z renderowaniem. kostek569 1 687 03-13-2015, 16:54
Ostatni post: mateuszszar
  problem z renderowaniem arkadiusz009pl 1 823 02-28-2014, 14:25
Ostatni post: mateuszszar
  Problem z renderowaniem. Fuzzy 0 611 02-12-2014, 1:52
Ostatni post: Fuzzy

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości