Problem z podglądem nałożonego efektu
#1
Witam.

Mam z Vegasem pewien problem, który strasznie utrudnia edycję. Otóż gdy dodaję na klip jakiś efekt, na podglądzie nic się nie zmienia. Tak samo gdy kliknę play, gra dźwięk a obraz stoi w miejscu. Dopiero po wyłączeniu okienka edycji efektu wszystko wraca do normy. Pojawia się efekt, mogę przewijać i odtwarzać klip. Zerkałem w ustawienia "preview" i sprawdzałem wszystkie możliwe opcje (good, best itd.) niestety na każdej jest tak samo. 
Może ktoś ma pojęcie jak temu zaradzić?
Odpowiedz
#2
Spróbuj wykonać "Create proxy" w oknie "Project Media", wówczas plik zostanie skonwertowany do gorszej jakości na potrzeby edycji w Vegasie. Gdy wykonasz rendering to rendering zostanie wykonany do docelowej jakości.
Odpowiedz
#3
Mam Sony Vegas Pro 15 i mam ten sam problem, a Create Proxy nie działa. :/
Odpowiedz
#4
"Build Dynamic RAM Preview"
Odpowiedz
#5
Ja obstawiam zwaloną instalację. Oba przypadki nie są typowe. Dla mnie wygląda to jak problem z .Net Framework.
Możemy w sumie wróżyć z fusów, bo mamy tak mało informacji.
Odpowiedz
#6
U mnie powodem takich zachowań była zła współpraca Vegasa 14 z moją kartą graficzną. Musiałem wyłączyć wspomagania podglądu.

Maciej Lewandowski - efix.pl
Odpowiedz
#7
Ja mam Vegas Pro 15 Suite i nigdy nie miałem w 15-stce, baa nawet w żadnym buildzie problemów z Video Proxy.
Odpowiedz
#8
Efix u mnie to samo było problemem. Zmieniłem z karty Nvidii na zintegrowaną Intela i śmiga, dzięki.
Odpowiedz
#9
Ja niestety dalej mam z tym problem :/
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Problem z podglądem przy edycji event pan/crop FreeeS7YL3R 0 1,391 12-08-2012, 14:37
Ostatni post: FreeeS7YL3R
  Problem z podgladem emi 3 1,727 04-03-2010, 20:18
Ostatni post: emi

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości