Nietypowy problem - Wczytywanie filmu na WWW
#21
jakie masz kodeki?
jak możesz podaj linka do tych swoich kodeków.
I powiedz jak renderujesz.
Odpowiedz
#22
Ten odtwarzacz wykorzystuje tylko pliki mp4?

edit:
hehe, nie wiem co to za linki :)
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#23
wybacz "tomislater" ale podałeś linki do jakiegoś forum na którym toczy się dyskusja odnośnie nie wnikam czego:D

A co do odtwarzacza. nie. nie tylko mp4. (wybrałem mp4 ponieważ jak dla mnie to najlepszy format)
Odpowiedz
#24
Z K lite kodek pack zawsze są problemy. Najpierw wyinstaluj wszystkie poprzednie kodeki filmowe. Nie ściągaj ulepszonej wersji. Zablokują się nawzajem. Ściągnij tą:

http://www.download.net.pl/d105/k-lite-codec-pack-full/

Nic nie zmieniaj uruchom ponownie komputer i sprawdź ;)


Tomi: (apropo twoich linków) A ty gdzie jedziesz na wakacje? ;D
____________________
Prizes are like haemorrhoids. Eventually every asshole gets one.
Odpowiedz
#25
MekronS zrobiłem tak jak mówisz i dalej to samo.
Teraz czytałem o "H.264, MPEG-2 lub MPEG-4".
Zainstalowałem również program "QuickTime" który słynie z tzw. super kodeka"wysokiej jakości"...
Zrenderowałem film... i dalej to samo:/

Ogólnie to załamka...
No ale cóż.. dziękuje za chęci i za podpowiedzi do rozwiązania problemu.. mimo tego ,że żadna nie była trafna to dziękuje za inicjatywę :) super forum z pomocnymi ludźmi:)

będę zaglądał do tematu jak ktoś znajdzie rozwiązanie albo wpadnie na jakiś błyskotliwy pomysł to dajcie znać. dzięki raz jeszcze.
Odpowiedz
#26
Hmm a masz ściągniętego Adobe Flash Playera?
____________________
Prizes are like haemorrhoids. Eventually every asshole gets one.
Odpowiedz
#27
Czyli co? Ty jak wchodzisz w ten przykład to musisz czekać, aż ci się cały załaduje? Może to wina twojej przeglądarki albo Adobe Flasha.
Odpowiedz
#28
"Adobe Flash Playera" - posiadam.
"Czyli co? Ty jak wchodzisz w ten przykład to musisz czekać, aż ci się cały załaduje? Może to wina twojej przeglądarki albo Adobe Flasha."
jak wchodzę w przykład to jest wszystko ok - pisałem już wcześniej ,że jest to przykład(jak to ma działać)
Co do problemu przeglądarki - ponad 600 osób ma tak jak ja.. więc wina jest po stronie renderingu. albo kodeku - sam nie wiem. stawiam na kodek albo rendering.(jakaś nie zaznaczona opcja czy coś)
Odpowiedz
#29
To pokaż screena gdzie masz swoje ustawienia renderowania. Może coś kiedyś zaznaczyłeś przez przypadek i teraz jest cały czas załączone.
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#30
Pokazywałem wcześniej ale proszę :
http://img522.imageshack.us/img522/4557/beztytuucbd.png
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości