Nie ma obrazu
#11
A zrób siostro tak: zainstaluj to narzędzie: http://abcavi.kibi.ru/?abcavi_i_1.8.1.129
W menu kontekstowym pod prawym klawisze powinna się wtedy pojawić pozycja abcAVI, a jeśli nie, po prostu uruchom program i otwórz pliki - ten który działa poprawnie, oraz ten, z którego nie masz obrazu.

Z okienka o nazwie Videostream skopiuj zawartość i wklej na forum, może ona wyglądać na przykład tak:
Sony Digital Video (DV) 525 lines at 29.97 Hz or 625 lines at 25.00 Hz 'dvsd' <0x64737664>, 720x576, 24 bit, 416 frm, 25,0000 frm/s, 28800,002 kbit/s

Oczywiście napisz która wklejka jest z którego pliku.
Moja rada dla wszystkich - powywalajcie z systemów wszystkie niepotrzebne kodeki. Do odtwarzania filmów spokojnie wystarczą filtry DirectShow zawarte w pakiecie fddshow. Do kodowania zainstalujcie jeden czy dwa, którego będziecie używać, np. Xvid i DIvX.
I przede wszystkim czytajcie, czytajcie, czytajcie... Czym innym jest kontener, pudełko w którym zawarty jest film - np. avi, mov, czym innym sposób tego zapisu tego filmu, sposób jego "zakodowania", czyli kompresja. Poczytajcie czym różni sie kompresja wewnątrzklatkowa od międzyklatkowej. To na prawde potem pomaga w rozwiązywaniu problemów.
Odpowiedz
#12
Z niedziałającego pliku;
XviD MPEG-4 codec 'xvid' <0x64697678>, 854x480, 24 bit, 5583 frm, 29,9700 frm/s, 2533,523 kbit/s

I z działającego;
Sony Digital Video (DV) 525 lines at 29.97 Hz or 625 lines at 25.00 Hz 'dvsd' <0x64737664>, 720x480, 24 bit, 2609 frm, 29,9700 frm/s, 28775,336 kbit/s

Ten drugi jest filmikiem, który skleiłam z fragmentów nakręconych cyfrówką i w programie do obróbki filmów przemieniłam go na taki plik żeby móc go odtwarzać w programach do filmów.
Odpowiedz
#13
To teraz tak:
1) Odinstaluj codec pack który zainstalowałaś i inne instalowane "osobno" codecki
2) Zainstaluj to: http://ffdshow-tryout.sourceforge.net/
3) Sprawdź, czy po instalacji w/w programu VirtualDub oraz Vegas odtwarzają je prawidłowo obraz prawidłowo,
Być może będziesz musiała pogrzebać w konfiguracji fddshow, ale na razie po prostu zainstaluj to narzędzie.
Daj znać, czy pomogło.

Maciej
Odpowiedz
#14
Oo, działa! :))
Na początku się zacinało i scena nie równała się dźwiękowy, ale jest okej! :D
Dziękuję bardzo. ;))) Mam nadzieje, że sie nic nie zmieni i, że zostanie obraz tak jak jestt.
Ojejuu. xDD Dzieki jeszcze raz! :D :*:*
Odpowiedz
#15
Witam

Mam podobny problem. Ściągnąłem film z youtube w dwóch rozszerzeniach flv i avi. Żaden z nich nie chodzi. Próbowałem je otwierać w sony vegasie, all playerze i w tym mi napisali, że brakuje kodeku AVC . Pościągałem jakieś ale to nic nie daje. Próbowałem otwierać normalne filmy które miałem na kompie w avi i idą bez problemu a te z youtube jakoś nie chcą się w ogóle odtwarzać. Mógłby mnie ktoś nakierować na dobre kodeki aby to wszystko działało jak należy?
Odpowiedz
#16
Zajrzałeś tutaj? Chyba nie :)
Nie udzielam odpowiedzi na PW.
Odpowiedz
#17
No nie zajrzałem ale nic to jednak nie dało. Coś mi się wydaje, że te filmiki z youtube(po przeróbce) które ściągnąłem to mają jakieś zabezpieczenia przed ich przerabianiem albo nie wiem co
Odpowiedz
#18
(03-31-2010, 19:05)mario men napisał(a):  No nie zajrzałem ale nic to jednak nie dało. Coś mi się wydaje, że te filmiki z youtube(po przeróbce) które ściągnąłem to mają jakieś zabezpieczenia przed ich przerabianiem albo nie wiem co

Taa chyba ty masz zabezpieczenie przed używaniem wyszukiwarki lub mózgu. Zastosuj się do linku z postu tomislatera to będzie dobrze.
Odpowiedz



   


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości