Brak obrazu przy załączaniu pliku
#1
Cześć. Mam taki problem. Kiedy wrzucam plik do sony vegasa (wersja pro 14) to normalnie powinny się pokazać dwie ścieżki, dzwięku i video. Niestety z kilkoma plikami nagranymi w formacie mp4 jest problem bo ścieżki video nie ma, po prostu jest sam dzwięk. Na komputerze w odtwarzaczu plik odtwarza się bez problemu. Pobrałęm najnowszą wersję K-Litea i niestety to nie pomogło. Wcześniej pliki nagrane tym urządzeniem ( Kamera Yi Lite) normalnie wrzucałem do vegasa i problemu nie było. Co więcej inne pliki nagrane tego samego dnia działają normalnie a ustawień nagrywania nie zmieniałem. Gdyby ktoś wiedział jak pomóc to byłbym mega wdzięczny.

Wersja programu- Sony Vegas Pro 14

Wrzucam jeszcze parametry pliku który nie działa.Format                      : MPEG-4
Format profile              : Base Media / Version 2
Codec ID                    : mp42 (mp42/isom)
File size                   : 66.2 MiB
Duration                    : 26 s 393 ms
Overall bit rate            : 21.0 Mb/s

Video
ID                          : 1
Format                      : AVC
Format/Info                 : Advanced Video Codec
Format profile              : Main@L3.1
Format settings             : CABAC / 1 Ref Frames
Format settings, CABAC      : Yes
Format settings, ReFrames   : 1 frame
Format settings, GOP        : M=1, N=30
Codec ID                    : avc1
Codec ID/Info               : Advanced Video Coding
Odpowiedz
#2
Kodeki nie pomogą. Vegas używa własnego kodeka do AVC.
Albo jest błąd w pliku (spróbuj zdemuxować za pomocą tsMuxer i ręcznie wrzucić osobne strumienie do Vegasa, lub przemuxować do m2ts).
Jeśli to nie pomoże, to obawiam się, że trzeba będzie przekodować.
Odpowiedz



   


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Przekłamania obrazu i jego brak po renderowaniu Nevi 4 792 11-28-2016, 20:11
Ostatni post: mateuszszar
  Brak obrazu Sony Vegas Pro 13 DeathDarkRiderCs 19 3,843 08-18-2016, 0:44
Ostatni post: DeathDarkRiderCs
  Falowanie obrazu przy 1080p Speqto 3 1,240 07-23-2016, 9:13
Ostatni post: mateuszszar
  Brak pliku wideo po renderze wieju 2 876 05-13-2016, 10:34
Ostatni post: mateuszszar
  Sony Vegas Pro 13 brak podglądu obrazu maciek77 0 2,053 01-03-2015, 13:29
Ostatni post: maciek77
  Plik .mp4 - brak obrazu i piszczenie Frohser 2 1,560 09-11-2014, 20:06
Ostatni post: Frohser

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości